parlament 202324

Přehazovaná

Ve středu 22. 11. se uskutečnil školný turnaj v přehazované. Zúčastnila se čtyři družstva od V. do VIII. třídy. Osmáci postavili dívčí tým posilněný o Agátu Šambergerovou z devítky. Chyběl tedy tradiční účastník sportovních akcí David Kindl. Smíšené družstvo páťáků bylo nejmladší, umístilo se na 4. místě, ale výsledky jednotlivých utkání byly těsné. Na třetím místě skončili kluci ze šestky se zvláštním názvem Loufingr. Hráli pouze ve třech, což byl citelný handicap. Celek Holky ponožky, tedy starší žákyně z osmé a deváté třídy, vybojoval druhé místo. A celkem podle papírových předpokladů zaslouženě zvítězili Retardi, borci ze sedmé třídy kolem svého lídra Petra Hrkala mladšího. Jak už se stalo pěknou tradicí, opět pohodová sportovní akce pod záštitou žákovského parlamentu ZŠ Hranice pro ty, kdo si chtějí zahrát.  

          Adéla Čákorová, členka ŽP s pomocí J. Tůmy, učitele nejen TV

 

DRAKIÁDA

Tradičně první akcí, kterou pořádá žákovský parlament, je drakiáda. Počet létajících draků je rok od roku větší. Letos byly ideální podmínky. Teplo, větrno, posekané pole. Účastníků bylo mnohem více než draků, s malými dětmi chodí jako doprovod a servismani rodiče. Nejvyšší napočítaný počet draků v jednom okamžiku na obloze byl 24. Žádný neuletěl ani neskončil na stromě či drátech elektrického vedení. Členky žákovského parlamentu v závěru vyhodnotily trojici nejhezčích a nejvýše létajících draků. Malá sladká odměna pak byla připravena pro všechny. Tak zase za rok. (ono to uteče)

                                                                               Jiří Tůma

 

FLORBAL – ŠKOLNÍ TURNAJ

        Dne 18. 10. se konal školní florbalový turnaj. Zúčastnila se čtyři družstva, z toho jedno dívčí. Názvy týmů byly ČTVRŤÁCI, RETARDI LVJP, KINDLMIX GAPPA, PÁŤÁCI- HOLKY. Na čtvrtém místě se umístilo družstvo čtvrťáků. Vybrali si nováčkovskou daň, ale bojovali jako lvi. Ostatní tři celky získaly shodně  šest bodů, tedy rozhodovalo skóre a výsledek vzájemného zápasu.     

1. místo obsadili Retardi – tedy hoši ze 7. třídy. Druhý skončil tým vytvořený Davidem Kindlem a třetí místo vybojovala statečná děvčata Tereza Kunášková, Karolína Křesťanová a Nastěnka Serednická. Byla to další vydařená akce pořádaná Žákovským parlamentem ZŠ Hranice.

                                   Adéla Čákorová, 8. třída (s drobnou korekturou J. Tůmy)

Komentáře jsou vypnuty.