akce školy únor 202324

2. pololetní prázdniny

7. planetárium Cheb 5. třída

    školní sportovní pohár – Olympijské kruhy

12.-16. jarní prázdniny 

19. hranický Skřivánek 

Dne 19. 2. 2024 se uskutečnila pěvecká soutěž „Hranický skřivánek.“

Soutěžilo 16 zpěváků od 1. do 8. třídy. V porotě zasedli:  Mgr. J. Norková, Mgr. D. Nasadilová a PhDr. H. Levá. V úvodu seznámila ředitelka školy soutěžící s kategoriemi a s pravidly pro hodnocení výkonů. Odpolední zpívání přineslo mnoho radosti a úsměvu na tvářích, ale i trému. Přínosem soutěže byli i dva kluci, kteří se nebáli přijít a soutěžit.

Výsledky:

         1.kategorie  1.místo  –  Stela Pavlíková

                            2.místo  – Barbora Brožková

                            3.místo – Rozálie Čerňanská

          2.kategorie 1. místo – Eliška Kalhotková

                            2.místo  – Veronika Svozilová

                            3.místo – Tereza Pinerová

          3.kategorie 1.místo – Natálie Velková

                            2.místo – Eliška Bílá

                            3.místo – Květoslava Plecitá

Všem soutěžícím gratuluji a děkuji učitelům a rodičům, kteří žáky na soutěž připravovali a přišli je podpořit.  Děkuji Blance Švihlové  z  knihovny za rychlost při dodání fotek.                   

              Organizátorka soutěže PhDr. Hana Levá   

                                                                      

 

22. plavání 3. + 4. třída

23. Masopustní veselí na Základní škole v Hranicích

Na pátek 23. února jsme si připravili projekt, který se týkal tradic masopustu. Masky se vyráběly doma, ale i ve škole.  Celý první stupeň naší školy mohl prožít úžasnou atmosféru masopustního průvodu, společně se veselit, tancovat a zpívat. Přizvali jsme mateřskou školu, která se k nám přidala a mohla si tu radost užít s námi. Moc děkujeme Městu Hranice za to, že nás podpořilo a pomohlo připravit zázemí, děkujeme Blance z knihovny za videa a fotky. Zvláštní poděkování patří určitě všem, kteří se přišli podívat a přidali se do našeho veselého průvodu, Největší poděkování patří určitě všem učitelům, samotným dětem a žákům a jejich rodičům, protože právě oni byli ti nejdůležitější při přípravě masopustních  masek a bez nichž by totiž celá tato akce vůbec nemohla vzniknout. Tradice si je třeba připomínat a tyto veselé obzvláště.  Přejeme vám všem veselé dny.

        Kateřina Křížová

 

 

26. recitační soutěž 

 

 

26. – 27. Orchestr na Smetaně

V letošním roce si připomínáme 200. výročí od narození Bedřicha Smetany. Skladby tohoto slavného českého hudebního skladatele jsme si jeli poslechnout do Karlových Varů. V koncertním sále Lázní III vystoupil Karlovarský symfonický orchestr, který zahrál skladby ze symfonické básně Má vlast. Pořadem Orchestr na Smetaně nás provázel skvělý herec Viktor Braunreiter. Pro žáky to byl výjimečný kulturní zážitek.

                                                                                                                                                              Mgr. Markéta Dorotovičová

 

V pondělí 26.2. se čtvrtá a pátá třída vydala do Karlových Varů na koncert symfonických básní z cyklu Má vlast od Bedřicha Smetany. Žáci se dozvěděli, jak zní ukolébavka pro Blanické rytíře, jak dopadla Dívčí válka, kterou písní bojovali Husité proti nepřátelům a vyslechli celý příběh Vltavy. Vše bylo srozumitelně a s humorem vysvětleno. Během jednotlivých částí symfonických básní žáci prakticky poznávali jednotlivé hudební nástroje celého orchestru. Celý koncert byl doplněn hádankami a otázkami, na které žáci živě reagovali. Byl to velice příjemný zážitek.

        Kateřina Křížová

 

 

27. film Vynálezce (Leonardo da Vinci)

 

                                   

Komentáře jsou vypnuty.